Om uw woning te renoveren of een deel daarvan, schakelt u Bouwbedrijf Galfes in, actie in de regio Antwerpen en daarbuiten, gevestigd in Wilrijk. Als men het over renovatie van woningen heeft, dan denkt men al snel aan oude woningen. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn bij renovatie. Een slecht onderhouden woning kan al na tien, vijftien jaar aan renovatie toe zijn. Natuurlijk komen oude panden eerder in aanmerking voor renovatie. De belangrijkste redenen om te renoveren zetten we voor u op een rijtje. Dat kunnen er verschillende zijn of een combinatie van redenen om uw woning, appartement of gebouw te renoveren.

Gedeelte renoveren

Renovatie, of het nu een woning is, een appartement, een historisch gebouw of een bedrijfsgebouw, heeft altijd als doel vernieuwen om iets beter te maken. En dat 'iets' hangt af van uw wensen. Mogelijk is uw woning in goede staat, maar uw dak niet. Het is dan zeker niet raadzaam om uw gehele woning te renoveren. U kunt dus uw woning of pand gedeeltelijk verbeteren. Belangrijk daarbij is wel dat u een partij zoekt die uw renovatiewerk in de stijl van uw woning of bedrijfspand uitvoert. Een andere reden om te renoveren kan zijn dat u niet over voldoende budget beschikt om een andere woning te kopen. Dan kan het opknappen verbeteren van uw woning een goed alternatief zijn. Een groot voordeel van renoveren is dat u de renovatie conform uw eigen wensen kan laten uitvoeren.

Renovatie appartementen - Galfes Bouwbedrijf

Uw woning wordt meer waard

Een ander groot voordeel va renovatie is dat uw woning meer waard wordt. U verbetert immers uw woning. Wellicht zorgt u ervoer dat scheuren in de gevel gerepareerd worden en werk u de muren af met crepi. Het ziet er niet alleen mooier uit; ook geeft u meerwaarde aan uw woning. Een andere reden kan zijn dat u een groot pand bezit en dat wilt u opsplitsen in diverse appartementen om deze te verkopen of te verhuren. Ook dan kiest u voor renovatie. Immer, u wilt dat de toekomstige kopers of verhuurders waar krijgen voor uw geld. En niet alleen dat. U bezorgt het pand in zijn geheel meer waarde.

Esthetische reden kunnen ook de basis vormen van renovatie. Misschien is uw woning in prima staat, maar wilt u deze alleen maar verfraaien, omdat u dat simpelweg beter bij u zelf vindt passen. Veiligheid kan ook een reden zijn om uw woning of pand te verbeteren. Als de elektrische leidingen versleten zijn bijvoorbeeld, de woning in zijn geheel verouderd is en mankementen vertoont en de veiligheid is in het geding, dan kan het verbeteren van de veiligheid onderdeel zijn van renovatiewerken.

Isoleren van uw woning

Het verbeteren van het wooncomfort of verblijfscomfort kan ook aanleiding zijn om te renoveren. Zeker als de energiehuishouding verbeterd moet worden, omdat de energierekening te hoog is. Goede isolatie is belangrijk, soms zijn nieuwe ramen met dubbel of driedubbel glas noodzakelijk. Het isoleren van muren, vloeren en plafonds heeft vaak als gevolg dat ingrijpender bouwmaatregelen nodig zijn om de isolatie aan te kunnen brengen. Voor oudere woningen geldt dat goede isolatie aanzienlijk veel oplevert. De terugverdientijd is veelal sneller dan men denkt. Zo ziet u, er zijn verschillende redenen om te renoveren. Schakel daarom de expert in. Om er zeker van te zijn dat uw renovatiewerk optimaal wordt uitgevoerd.